mandag den 27. februar 2017

"Hør, hør, hvor det tør!"

Det krabler og kribler
fra tegl og tag,
vi har solskin i dag.
Alle små roser bag rude
drømme vintren er ude,
drømme, drømme vintren er ude

 Nu nærmer vi os (forhåbentligt) vinterens afslutning, og bortset fra sidste uges kortvarige snefald, lugter det da også af forår derude! Tulipaner pibler frem alle vegne, som små grønne ruller, knopper skyder frem på grene alle steder og hvidløgene titter over den sorte muld i højbedene. 





Inde er peber og de første tomater sat til forspiring, og de første spæde tomatspirer er netop brudt frem i dag. Snart venter peberspirer, håber jeg, men det er jo altid lidt spændende, da de kan være lidt tricky, at få gang i. Selvom det kribler i fingrene efter at komme igang med yderligere såning, så væbner jeg mig med tålmodighed lidt endnu. For det første, så kan marts jo som bekendt byde på masser af vinter, men derudover, så har jeg også først lige bestilt årets frø ved Fuglebjerggård, så de skal jo altså også først lige ankomme.



I år kommer køkkenhaven forhåbentligt til at byde på:
  • Tre slags tomater, 'Saint Pierre', 'Red pear' og ....ja....
  • Agurker
  • Peberfrugter
  • Aubergine 'Imperial black beauty'
  • Melon 'Charentais'
  • Porre 'Monstreux de Carentan'
  • Sommer ramsløg 
  • Vild rucola 'dragons tongue'
  • Rød pluksalat
  • Romainesalat 'Crisp mint'
  • Grønkål 'Lacinto rainbow'
  • Grønkål/broccoli 'purple peacock'
  • Grønkål 'Westlandse winter'
  • Pak choi
  • Spidskål 'filder kraut'
  • Gulerod 'autumn king' samt 'Nantes ll'
  • Rødbede 'Cylindra'
  • Buskbønne 'Marona'
  • Courgette 'Striati d'Italia'
  • Ærter
Og, øh ja.... Det skal jo så være i mit stakkels 9,9 m2 drivhus og tre højbede.... Jeg skal vist trylle med arealerne i år.

Først skal jeg dog lige have brugt sidste års lager. Jeg har netop taget de sidste rødbeder op af højbedet, da vi ikke rigtigt får dem spist, så nu skal der syltes istedet!